Az Adatvédelmi Biztos az NHH elnökéhez címzett megkeresésében kifogásolta a Matáv Rt. által működtetett online tudakozóban megjelenő adatok tartalmát. Nem értett egyet azzal a gyakorlattal, hogy a tudakozó a telefonkönyvvel ellentétben nem teszi lehetővé az előfizetők lakcímének részleges (házszám nélküli) közlését csak teljes megjelenést vagy kimaradást lehet kérni. A probléma kivizsgálására az NHH Hivatala Budapesti Igazgatósága piacfelügyeleti eljárást indított. Ennek során a Hatóság helyszíni ellenőrzést tartott a szolgáltatónál, illetve egyeztető tárgyalást folytatott a szolgáltató képviselőivel.
A Hatóság osztotta az Adatvédelmi Biztos azon véleményét, hogy a jelenlegi - szolgáltató által vitatott jelentésű - jogszabályi rendelkezések alapján az online tudakozóban is lehetővé kell tenni az előfizető kérésre lakcímének részleges megjelentetését.
A szolgáltató tudomásul vette a Hatóság álláspontját és az eljárás lezárása előtt benyújtotta módosítási javaslatát, melynek értelmében a részleges cím feltüntetését az online tudakozóban lehetővé teszi, így azon előfizetők esetében akik a telefonkönyvben ezt kérték, az online tudakozó sem fogja tartalmazni a házszámot. A módosítás bevezetésével egyidejűleg a szolgáltató honlapján tájékoztatást is ad a változásról.

Terminal.hu, 2004. december 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr461182450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása