A filmfelvevővel járőröző autók által rögzített felvételek korábban adatvédelmi okokból nem voltak felhasználhatóak a nemfizetők megbüntetésére. A közelmúltban azonban befejeződött az adatvédelmi felülvizsgálat, így a felvett képsorok alaján bírságolhat a sztrádavállalat. Pályánként három-három ilyen jármű járőrözik. Az M1-esen és az M3-ason két-két fix kamera figyeli továbbra is a járműveket. Emellett a későbbiekben is gyakran várahtó majd a pályákon "leállításos" ellenőrzés, mind a csomópontokban, mind a nyílt szakaszokon egyaránt.
Hatására az Állami Autópályakezelő Rt. szigorította a forgalom ellenőrzését és jelentősen növekednek azok a büntetési tételek, amelyket a bliccelésen tettenért autópályhasználóknak kell fizetniük.

Nepszava.hu, 2004. december 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr121182462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása