Kiss József, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár március elsejével kinevezett főigazgatója válaszolt a számára feltett kérdésekre a Magyarország.hu -n. A több tucat válasz közül volt adatvédelmi vonatkozású is.
A főigazgató szerint szükség lenne arra, hogy a háziorvosnak a gyógyászati segédeszközökön kívül más készítmények rendelése esetén is fel kelljen írnia a kiadott receptre a betegség BNO-kódját. Egyes gyógyszerek támogatási mértéke és felírhatósága ugyanis eltér attól függően, hogy milyen diagnózis esetén alkalmazzák. - Az adatvédelmi aggályokat kicsit eltúlzottnak tartom, valaki cukorbetegsége nem abból derül ki, hogy rajta van-e a cukorbetegségre utaló BNO-kód a vényen, hanem abból, hogy azon inzulint rendeltek - tette hozzá.

ma.hu, 2005. április 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr471184946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása