Súlyos bűncselekmény, de legalább jogsértés történt akkor, amikor kikerült a Nemzetbiztonsági Hivatalból (NBH) Magyar Bálint oktatási miniszter telefonbeszélgetéseinek szövege - mondta Péterfalvi Attila, aki úgy fogalmazott:
"teljesen abnormális ami történt". Az adatvédelmi biztos közölte: bár részleteiben nem ismeri az ügyet, ám az feltételezhető, hogy államtitok-sértés vagy a szolgálati titkok megsértése történt, ami súlyos bűncselekmény.
De enyhébb esetben is a személyes adatokkal való visszaélés történhetett, ami a Büntető törvénykönyvbe ütköző cselekmény. Hozzátette: az adatvédelmi törvényt biztos, hogy megsértette az, aki nyilvánosságra hozta a lehallgatási jegyzőkönyvek részleteit.

Uno.hu, 2005. augusztus 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr751189902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása