Nem politika, és nem is kizárólag IT - idén ötödik alkalommal szavazhatunk arra, hogy az egyén szabadságát veszélyeztető javaslatával mely személy, szervezet, vagy vállalat érdemli ki a közönségdíjat.
A Technika az Emberért Alapítvány (TEA) idén ősszel ismét díjat oszt azoknak a személyeknek, állami szerveknek, magánvállalatoknak, amelyek a legtöbbet tették magánszféránk megsértéséért, és a legkirívóbb módon éltek vissza az emberek személyes adataival. A lista a hagyományoknak megfelelően illusztris személyekből, kormányzati szervekből, jogvédő társaságokból és jól ismert vállalatokból tevődik össze, ami nem véletlen, hiszen már a jelölteket is az olvasók által beküldött véleményekből válogatják ki. A minta a Privacy International által szervezett Big Brother-díj, amely szintén hasonló szempontok alapján állítja össze az év legveszélyesebbnek tartott javaslatait.
Az idei jelöltállítás periódusa már lezárult, így mi is csemegézhetünk a díjra érdemesnek talált személyek, szervezetek között. Megtalálható itt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a BKV vezérigazgatója, több polgármester, szálloda, szupermarketlánc, de az ASVA és a Google is. Mindannyian egy, az olvasók által nem túl ésszerűnek, vagy éppenséggel a magánszférát sértőnek minősített kezdeményezés, javaslat, vagy nagyon is valóságos gyakorlat miatt kerültek ide.

SG.hu, 2005. november 19.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr531199703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása