Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos úgy véli, létrehozható központi nyilvántartás, amelyben a rendbontó (futball)szurkolók adatait tárolnák, de ehhez jelenleg hiányzik a megfelelő törvényi szabályozás.
"2001-ben kormányrendeletben intézkedtek központi nyilvántartás létrehozásáról, amelyet az akkori sportminisztérium kezelt. A korábbi adatvédelmi biztos ugyanakkor jelezte, hogy ez nem jó megoldás, mivel központi nyilvántartás kezeléséhez törvényi szabályozás szükségeltetik, nem elég kormányrendelet. Előbbit mai napig nem alkották meg, a nyilvántartás pedig megszűnt, mivel a szóban forgó kormányrendeletet idén szeptember 9-én hatályon kívül helyezték" - mondta a távirati irodának Péterfalvi.
Az adatvédelmi biztos hozzátette, nem látja akadályát egy ilyen központi rendszer létrehozásának, de ehhez olyan törvényi szabályozást kell megalkotni, amely nem ütközik alkotmányos jogokba.
"Jelenleg a sporttörvény arra ad lehetőséget a kluboknak, hogy kitiltsanak egy-egy szurkolót a stadionjukból, de adataikat nem adhatják át más egyesületeknek, mivel erről viszont nem rendelkezik a sporttörvény" - erősítette meg Péterfalvi Bozóky Imre MLSZ-elnöknek a rendbontó szurkolókkal szembeni fellépés lehetőségére vonatkozó adatvédelmi aggályát, melyet az általa vezetett szervezet múlt pénteki, MTK Budapest-Újpest bajnoki mérkőzésen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások miatt összehívott rendkívüli elnökségi ülés után vetett fel.

Hirado.hu, 2005. december 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr871199761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása