Jogtalanul tagadta meg az oktatási tárca Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnökének kérését, amely a Magyar Universitas Program keretében a felsőoktatási intézmények által PPP-konstrukcióban megkötött szerződések nyilvánosságra hozatalára irányult - foglalt állást Jóri András adatvédelmi biztos, miután Pokorni Zoltán az ügyben felkereste. Sió László az MTI-nek úgy fogalmazott: az adatvédelmi biztos állásfoglalása alapján bebizonyosodott, hogy az oktatási tárca jogtalanul járt el az ügyben.
Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője az MTI-nek elmondta: az adatvédelmi biztos megállapította, hogy több adatkezelő esetén annak a szervnek kell teljesítenie az adatkérést, ahová az igényt benyújtották. Mivel jelen esetben az adatkérést az oktatási tárcához nyújtották be, ezért a minisztériumnak a vonatkozó jogszabály alapján tájékoztatást kell adnia - idézte Sió az adatvédelmi biztos állásfoglalásában leírtakat.
Pokorni volt oktatási miniszter több alkalommal is kért tájékoztatást a PPP-s szerződésekről Magyar Bálint minisztersége idején és Hiller István tárcavezetése alatt is. Sió leszögezte: elvárják Hiller Istvántól, hogy haladéktalanul adja ki a kért dokumentumokat.
Sió szerint egyébként az oktatási miniszternek oka van rá, hogy nem adja ki a szerződés részleteit, mert szerinte azokat olyan előnytelen feltételekkel kötötték, amely minden létező konstrukciónál drágább. Az oktatáspolitikus szerint egyes intézményeknek 50-150 millió forinttal is növekedhet a törlesztő részletük a forintválság következményeként.

HirTV.hu, 2009. február 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr531210389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása