Kísérleti jelleggel kamerákkal figyeli a BKV az egyik villamosának és egyik buszának utasterét péntektől. A kamerákat egy hannoveri villamosra, valamint egy Volvo buszra szerelik fel. A rendszer az adatvédelmi előírásoknak megfelelően zárt kialakítású lesz, a felvételeket 72 órán keresztül tárolja.

Szükség esetén a felvételeket a BKV átadja a rendőrségnek – olvasható az MTI-nek megküldött közleményben. A kamerás megfigyelésről az utasokat magyar és angol nyelvű felirat tájékoztatja. Az új kamerás megfigyelőrendszer bevezetését a cég lépésről lépésre tervezi. A mostani kísérletet követően összegzik a tapasztalatokat, majd a BKV „megteszi a szükséges intézkedéseket”. A társaság reményei szerint ezzel az intézkedéssel nő az utasok és a járművezetők biztonsága.

Az elmúlt hetekben többször is megtámadták a BKV alkalmazottait. Május 17-én két férfi kilökte a a 130-as busz sofőrjét a járműből, miután a vezető felszólította őket, hogy ne használják WC-nek buszt. A vezető súlyosan megsérült. Ugyanezen a napon az 52-es villamos vezetőjét is bántalmazták. Két férfi kétszer megütötte a BKV dolgozóját, aki könnyebben megsérült. A két ügyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Május 26-án a ráckevei HÉV egyik kalauznőjét bántalmazták.

MNO.hu, 2009. május 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr271232435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása