Kórházak, állami szervek, vállalati vezetők és érzékeny adatokkal dolgozó munkatársak szempontjait szem előtt tartva fejlesztette ki a Verbatim biztonságos adathordozóit.

A hardveres titkosítással rendelkező pendrive-okon, SSD meghajtókon és mobil merevlemezeken, illetve a titkosított DVD-ken tárolt adatok biztonsága miatt akkor sem kell aggódni, ha elvesznek, vagy ellopják az eszközt. Az érzékeny információhoz jelszó hiányában hozzáférni gyakorlatilag nem lehetséges. Az adattárolás szakértője, a Verbatim a londoni Infosecurity Show-n mutatta be a titkosított eszközöket. A nagy adatbiztonságot garantáló adattárolók 2009. második negyedévének végétől érhetők majd el.

Hasonlóan a díjnyertes Business Secure pendrive-hoz, a Verbatim új Executive Secure pendrive-ja 256 bites AES (Advanced Encryption Standard) hardveres titkosítással rendelkezik. A biztonságot az integrált jelszavas védelem fokozza, így az egyszerűen használható, megbízható eszköz magas szintű adatvédelmet kínál. Az Executive Secure-ba számos biztonsági funkciót építettek be: jelszókérést, jelszó-titkosító algoritmusokat, és az is beállítható, hogy az eszköz hány sikertelen jelszókérés után semmisítse meg a tárolt adatokat.

A flash-alapú szilárdtest meghajtók (SSD-k) használata egyre népszerűbb a notebook-ok, szerverek és más eszközök esetében, mert az SSD-k strapabírók, gyorsak és kevés energiát használnak. Az ExpressCardokkal könnyedén bővíthető a notebookok tárhelye: nem lógnak ki a gépházból, a burkolatot sem kell megbontani használatukhoz, és az USB-nél jóval nagyobb sebességet kínáló PCI felületen csatlakoznak a számítógéphez. A felhasználók azonban nem csak gyorsaságot és egyszerű bővíthetőséget kívánnak, de biztonságot is, nekik készíti a Verbatim a Secure ExpressCard SSD-ket. A védett tárhelyet kínáló SSD eszközök használóinak akkor sem kell aggódniuk, ha véletlenül elhagyják az eszközt.

A külső merevlemezek népszerűsége is töretlen; a felhasználók nagy mennyiségű munkával kapcsolatos és személyes információ hordozására, tárolására előszeretettel használnak ilyen eszközöket. Az adatok biztonságát egyre többen várják el ilyen eszközök esetén is. A Verbatim 2,5 hüvelykes, 128 bites titkosítással rendelkező mobil merevlemezei megfelelnek ezeknek az elvárásoknak: a mobil tárolóeszközök az adatok valós idejű titkosítására képesek, a teljesítmény csökkenése nélkül. Sok helyen az érzékeny adatokat optikai lemezekre archiválják – szerződéseket, tervezeteket, szoftvereket, személyes levelezést, emlékeztetőket, csak hogy néhányat említsünk.

Az optikai adathordozók szegmensében piacvezető Verbatim ezeknek az adatoknak az archiválásához a SecureSave DVD használatát javasolja. Az írható DVD 256 bites szoftveres AES titkosítással rendelkezik, így nem csak megbízhatóan tárolja, de védi is a fájlokat.

hirado.hu, 2009. június 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr551775826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása