Ügyészségi vizsgálat indul azzal kapcsolatban, sértettek-e személyiségi jogokat és magántitkot a Deutsche Banknál annak a kémbotrányban, amely néhány héttel ezelőtt pattant ki a német pénzintézetnél.

Az adatvédelemmel foglalkozó darmstadti ügynökség a frankfurti ügyészséghez utalta az ügyet, miután a bank biztonsági ügyosztálya és magánnyomozók egyaránt megállapították, megalapozott a gyanú, hogy adatvédelmi szabályokat sértettek a banknál – mondta el a darmstadti tanács szóvivője, Gerhard Müller.

Ronald Weichertnek, a Deutsche Bank szóvivőjének nyilatkozata szerint két ügyben is folyik vizsgálat a banknál, hogy feltárják, történt-e "adminisztratív bűncselekmény", melyekben az ügyészség nyomozást rendelhet el. A bank természetesen együttműködik a hatóságokkal – tette hozzá.

A frankfurti székhelyű Deutsche Bank ellen a pénzügyi felügyelet, a BaFin is vizsgálatot folytat hasonló ügyben, illetve a bank is felfogadott egy jogi céget az elmúlt évek szabálysértéseinek vizsgálatára. Doris Möller-Scheu, az ügyészség szóvivője pedig úgy nyilatkozott a Bloombergnek, hogy a vizsgálat "el fog tartani egy ideig".

A gyanú szerint magánnyomozókat fogadott fel a Deutsche Bank a működési igazgató, Hermann-Josef Lamberti, a felügyelőtanács egyik alkalmazotti tagja és egy tulajdonos ellen – derült ki még júniusban. Egy másik áldozat Gerald Herrmann, a felügyelőbizottság korábbi tagja, aki után azért nyomoztatott a bank, mert sikkasztás gyanúja merült fel vele szemben.

A bank időközben elbocsátotta befektetői kapcsolatokért felelős igazgatóját és a biztonsági osztály vezetőjét is, miután egy gyanú szerint kémkedtek Michael Bohndorf részvényes után, aki korábban feljelentést tett a bank ellen. Mások is reflektorfénybe kerültek, miután kényes kérdéseket tettek fel a bank közgyűlésén. Hogy mi minden derül még ki, azt az ügyészségi vizsgálat eldönti.

index.hu (via Portfolio.hu), 2009. július 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr861259861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása