A Google Health portálon a felhasználók megadhatják, hogy milyen beavatkozásokat engedélyeznek az orvosoknak abban az esetben, ha betegségük vagy sérülésük megakadályozza őket az akaratuk kifejezésében.

A szakemberek közreműködésével összeállított online adatlap ingyen letölthető és az Egyesült Államok különböző államainak törvényeihez igazítható. Egy ilyen nyilatkozattal a család és az orvosok tiszteletben tarthatják a beteg akaratát akkor is, amikor valaki már nem tud kommunikálni.

A Google nemrégiben vezette be a Health nevű szolgáltatást, ahol az emberek elektronikusan tárolhatják az orvosi dokumentumaikat és adataikat, valamint dönthetnek arról is, kit engednek betekinteni egyes részeibe.

index.hu (via MTI.hu), 2009. július 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr371261586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása