A keresőcég által fejlesztett operációs rendszeren dolgozó egyik vezető szerint a Chrome OS ellehetetleníti majd a vírusok és rosszindulatú szoftverek működését.

A TechRadar, a New Scientist magazinra hivatkozva idézi Linus Upsont, a Google fejlesztési igazgatóját, aki ígéretet tett rá, hogy az új operációs rendszer véget vet a vírusok sikeres működésének.

"Teljesen át fogjuk dolgozni a rendszer biztonsági felépítését, ezért a felhasználóknak nem kell majd foglalkoznia a vírusokkal, rosszindulatú szoftverekkel és biztonsági frissítésekkel" – ígérte Upson.

A bejelentésre talán nem vet jó fényt, hogy nemrégiben hívták fel a figyelmet néhány biztonsági résre, a Google által fejlesztett Chrome böngészőben. Ezek közül kettőt azóta már kijavított a cég.

A cloud technológiára épülő operációs rendszer a szakértők szerint előrelépést jelent a jelenlegi megoldásokhoz képest.

"A frissítések letöltéséhez képest a cloud rendszer két lépéssel előrébb jár, mivel itt jóval gyorsabban telepíthetőek a különböző javítások, s a felhasználónak nem kell ezzel külön időt töltenie" – magyarázta Paul Jackson a Forrester Research munkatársa, hozzátéve, hogy a web-alapú operációs rendszerek még mindig támadhatóak a böngészőn keresztül.

A nagyobb hardvergyártók közül többen jelezték már, hogy teljes mértékben támogatják majd a Google Chrome operációs rendszerét.

HVG.hu (via techradar.com), 2009. július 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr211266758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása