A rektori minimumfizetés 927 ezer forint, a teljes jövedelem ennek többszöröse is lehet.

A Magyar Nemzet keddi száma szerint Klinghammer István, az ELTE gazdasági tanácsának elnöke megelégelte a titkolózást és elárulta: Magyar Bálint ajánlása és Hiller István jóváhagyása nyomán havonta a professzorok fizetésének ötszörösét viheti haza egy vezető, valamint éves bérének további nyolcvan százaléka ütheti a markát prémium formájában.

Magyar Bálint ajánlása szerint az egyetemi rektori minimumfizetés 927.000 forint (ez a duplája a 463.500 forintos professzori illetmény harmadik fokozatának). Az ajánlás azonban lehetővé teszi, hogy az egyetemek illetménykiegészítésként a professzori illetmény további háromszorosát tegyék az illetményhez, vagyis a rektor maximális havi fizetése 2.317.500 forint lehet. Ez így a 13. havi fizetéssel együtt több mint 30 millió forint.

Ehhez jöhet még a prémium, amely az éves bér nyolcvan százaléka lehet, vagyis 24 millió forint. Így összesen egy rektor évente maximum 54,2 millió forintot vihet haza - ismerteti a napilap.

index.hu (via MTI.hu), 2009. július 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr501274424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása