A HSBC-t 3,2 millió fontra bírságolták, mert rejtélyes módón eltűnt több ügyfelük személyes adata.

A brit HSBC bank három divíziójára 3,2 millió fontnyi büntetést szabott ki a brit pénzügyi felügyelet az adatvédelmi előírások megszegése miatt - írja a Marketwatch. Az indoklás szerint nagy mennyiségű nem titkosított adatot küldtek harmadik feleknek postán illetve futárszolgálaton keresztül és bizalmas információkat hagytak nyitott fiókokban, szekrényekben.

A felügyelet szerint, 2007 júliusában a bank aktuárius részlegénél elvesztett 1900 ügyfél személyes adatait tároló lemez, 2008 februárjában pedig 180 ezer biztosított adatai tűntek el a bank életbiztosításokkal foglalkozó részlegénél. A büntetést 30 százalékkal enyhítette a hatóság, mert a bank hajlandó együttműködni és segédkezni a rejtélyes esetek felderítésében.

NapiGazdasag.hu, 2009. július 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr531275926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása