A Lehet Más a Politika (LMP) azzal a kéréssel fordult a BKV Zrt. felügyelő-bizottságához, hogy közérdekből nyilvános adatként bocsássa rendelkezésére azokat a dokumentumokat, amelyeket Kocsis István a BKV jelenlegi, az MVM korábbi vezérigazgatója az úgynevezett MVM-üggyel kapcsolatban július 27-én átadott.

Az index.hu internetes portál június végén megírta: a brit cégbíróságon fellelhető hivatalos irat szerint egy bizonyos Mrs. Istvan Kocsis a tulajdonosa annak az off-shore hátterű cégnek, amely több mint egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM-nek tavaly, Kocsis István vezérigazgatósága idején.

A BKV felügyelő-bizottsága előtt Székely Gábor fb-elnök tájékoztatása szerint Kocsis István úgy nyilatkozott, hogy nem érintett az MVM által kötött szerződésekben, írásos nyilatkozatot tett arról, hogy jelenleg semmilyen hatósági eljárásban nem érintett, és közhiteles dokumentumokkal bizonyította, hogy feleségének nincsen köze a Jadran nevű céghez. Az LMP ezeknek a dokumentumoknak a nyilvánosságra hozatalát kéri.

index.hu, 2009. augusztus 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr151288842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tammasibela 2009.08.10. 15:42:37

Az összes BKV-s vezető fizetését nyugodtan nyilvánosságra hozhatnák.. Azt hiszem lenne közfelháborodás.


------------------------
medkit.hu

AvFel 2009.08.10. 22:15:41

@tammasibela: Ahogy mostanában kinéz a helyzet, még ez is elképzelhető.
süti beállítások módosítása