Több mint 40 millió hitelkártyaszámot lopott el a floridai hacker, aki akár 25 évet is kaphat ezért. Lefoglalták a teljes vagyonát, de az az 1,6 millió dollár kevés lesz az áldozatok kártalanítására.

Elkezdődött Bostonban az utóbbi évek egyik legnagyobb adatlopásával vádolt hacker pere. A 28 éves floridai Albert Gonzales elismerte, hogy több mint 40 millió hitelkártyaszámot lopott el amerikai bolthálózatok adatbázisaiból. Az érintett boltok között volt a T.J. Maxx, a Marshalls, a BJ's Wholesale Club és OfficeMax. Gonzales összesen húsz vádpontban ismerte el a bűnösségét, és további perek várnak rá New Yorkban, New Jerseyben és Massachusettsben.

Az adatlopásokat a az online alvilágban Segvec néven ismert Gonzales, és ukrán és ázsiai hackereket is tartalmazó csapata még tavaly követte el. A hacker december óta előzetes letartóztatás alatt áll, 1,6 millió dollárban foglaltak le tőle ingatlanokat, vagyontárgyakat és készpénzt, de az ügyész szerint ez messze nem fedezi a lopással okozott kárt. Szakértők szerint akár 25 év börtönt is kaphat a hacker.

Az ügy rávilágított arra, hogy mennyire sebezhető a hitelkártyák, és az online fizetés rendszere. A bírónő külön tanulmányok elkészítését kérte arról, hogy hogyan lehetne az ügyben érintett kártyatulajdonosokat, bankokat és boltokat kártalanítani.

Index Tech blog, 2009. szeptember 14.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr941384856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása