Nem derült ki a rendőrségi vizsgálatból kiadta ki a szociális otthoni elhelyezésre váró többszáz idős pécsi lakos adatait tartalmazó listákat.

Amint arról beszámoltunk, márciusban rendőrségi feljelentést tett dr. Papp Judit, Pécs főjegyzője ismeretlen tettes ellen, mert illetéktelen kezekbe került egy olyan lista, amely a szociális otthonokban történő elhelyezést igénylő pécsi idősek adatait tartalmazta. Ilyen adatbázissal hivatalosan az önkormányzat, továbbá a Malomvölgyi úti szociális otthon rendelkezik, az önkormányzat ezt soha nem adta ki senkinek.

Ennek dacára – feltehetően – az adatok alapján szépkorúakat kerestek meg magánszemélyek azzal, hogy a szociális otthoni elhelyezés helyett az általuk ajánlott otthoni gondozást válasszák, persze fizetségért cserébe.

A rendőrség a közelmúltban bűncselekmény hiányában zárta le a személyes adatokkal való visszaélés miatt indított nyomozást. A vizsgálat során nem derült ki, ki adta át a szóban forgó listát, ellenben azt megállapították, hogy az elhelyezésre várók közül senki sem jelezte, hogy őket bárki is megkereste volna másik elhelyezés felajánlásával, vagy hogy adataikkal bármilyen módon visszaéltek volna.

Dr. Papp Judit lapunk érdeklődésére azt mondta, tudomásul veszik a nyomozás lezárását, további lépéseket nem terveznek.

bama.hu, 2009. augusztus 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr951384706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása