Lettországban botrányt okozott egy orosz nemzetiségű lett állampolgárokról készített adatbázis közzététele az interneten. A listán azoknak az autótulajdonosoknak a személyes adatai szerepelnek, akik kocsijukra orosz címert ragasztottak.

A lettek közül sokan úgy vélik, akik idegen szimbólumokkal aggatják tele autójukat, nem lojális állampolgárai az országnak. Egy radikális csoport azt kéri az emberektől, küldjenek fényképeket az érintett autókról. 118 kocsi tulajdonosát már azonosították is, majd nevüket, címüket és telefonszámukat közzétették az interneten.

A lista egy amerikai bejegyzésű honlapon jelent meg, így a lett hatóságok tehetetlenek. A balti államok közül Lettországban a legmagasabb az orosz nemzetiségűek aránya. A szovjet megszállás évtizedeiben lettek százezreit deportálták Szibériába. Helyükre oroszokat költöztettek be. Arányuk ma megközelíti a 40 százalékot.

hirTV.hu, 2010. február 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr621764931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása