A brit igazságügyi minisztérium kérésére a Facebook eltávolította harminc börtönben ülő rab profilját a közösségi oldalról. A bűncselekmények áldozatai panaszkodtak, hogy a rabok az interneten fenyegetik őket.

"Leütöttek, de még nem ütöttek ki" - írta a Facebookon egy férfi, aki egy 16 éves fiú meggyilkolásáért ül börtönben. Hozzátette, hogy szeretne egy távirányítót, amellyel elhallgattathatna vagy kitörölhetne embereket, ha kell. Egy másik rab állítólag azzal hencegett, hogy alig várja, hogy szabadulása után belenézhessen bizonyos emberek szemébe és lássa a félelmet.

Ilyen és ehhez hasonló, az áldozatokat vagy rokonaikat megfélemlítő üzenetek miatt döntött úgy a brit igazságügyi minisztérium, hogy 30 rab oldalának eltávolítását kéri a közösségi oldaltól.

"Egyértelművé tettük a Facebook számára, hogy szerintünk elfogadhatatlan és helytelen, ha ezek a profilok tovább működnek és a Facebook egyetértett velünk" - mondta a minisztérium szóvivője, aki egyben megígérte, hogy a jövőben is kérni fogják a hasonló tartalmak törlését.

Index Tech blog, 2010. február 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr231764856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása