A Google a Buzz nevű közösségi szolgáltatásának múlt keddi elindítása óta már másodszor kényszerül a hiányosságok foltozgatására a felhasználói visszajelzések miatt.

"Tisztán hallottuk a visszajelzéseket, és amióta csak elindítottuk a Buzz-t, folyamatosan a kifogások feldolgozásán vagyunk" - írta Todd Jackson, a Google termékmenedzsere egy hivatalos blogbejegyzésben pénteken.

Jackson elmondta, hogy a Buzz mostantól nem fogja automatikusan követni a Gmail-es és Google Chat-es kapcsolatainkat. Korábban a Buzz nem hagyott választást, a kapcsolati hálóból az érintkezés gyakorisága szerint válogatta ki az embereket, akik így automatikusan, akár a tudtuk nélkül kezdtek tartalmat megosztani ismerőseikkel. Ugyancsak egyből nyilvánossá vált a lista, mely az általunk követett embereket tartalmazta, ennek menedzselése és elrejtése pedig egy kényelmetlen és kissé átláthatatlan felületen volt csak lehetséges. Ezt az opciót most jobban szem előtt lévő helyre mozgatták, a Buzz indításakor pedig az embereknek állítólag több lehetőségük lesz arra, hogy megadják, kit akarnak követni. "Az automatikus követés helyett egy javaslatlista jelenik meg, a felhasználó addig nem követ senkit, amíg ezt meg nem tekintette és jóvá nem hagyta" - írja Jackson.

Az új felhasználóknak elvileg hétfőtől már ez az új megoldás lesz elérhető a Buzz indításakor, azok pedig, akik már aktiválták a szolgáltatást, a "következő pár hétben" fognak kapni egy üzenetet, amely felajánlja a lista testre szabását. Ezen felül nem osztja majd meg a hozzá rendelt Picasa és Reader szolgáltatásokban végzett korábbi tevékenységet sem kérdezés nélkül, a Gmail beállításainál pedig meg fog jelenni a Buzz fül, ahonnan az egészet ki lehet kapcsolni.

"Gyorsan rájöttünk, hogy elszúrtunk néhány dolgot, és nagyon sajnáljuk a problémákat, amiket okoztunk, keményen dolgozunk, hogy a visszajelzések alapján kijavítsuk a szolgáltatást" - írja Jackson.

Mindez persze nem változtat a tényen, hogy 176 millió Gmail felhasználót megkérdezés nélkül vontak be a Buzzba. A Google, akármennyire sajnálkoznak is most, nem sokat törődik a magánélet szentségével - Eric Schmidt tavaly év végén úgy nyilatkozott, "csak a gazembereket érdekli a netes titoktartás", azaz úgy veszik, ha az embernek nincs rejtegetni valója, akkor nyugodtan a világ - illetve ismerősei - elé tárhatják tevékenységét. A The Register szerint a "nagy terv" része volt, hogy nem tesztelték előbb a Buzzt egy kisebb csoporton, inkább egy hirtelen lépéssel kész helyzet elé állították a felhasználókat, hiszen utólag is bőven van lehetőség a módosításra.

Index Tech blog, 2010. február 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr971764796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása