"Egészségügyi információk beszerzése céljából használta az internetet az amerikaiak fele múlt évben" - állítják a kutatók. "A megkérdezettek 5 százaléka kommunikált e-mailben orvosával" - derült ki a Nemzetközi Egészségügyi Statisztikai Központ felméréséből.

"2009-ben január és július között a résztvevők 51 százaléka informálódott az interneten egészségüggyel kapcsolatban" - nyilatkozta a központ.

A nők 58 százaléka vette igénybe a világhálót tájékozódás céljából, 4 százalékuk pedig netes fórumok segítségével próbált megoldást találni a problémákra. A felmérés szerint a megkérdezettek 6 százaléka receptet, 3 százaléka pedig találkozót kért online módon az elmúlt 12 hónapban.

Más kutatások azonban kimutatták, hogy az orvosok nem szívesen használják az internetet a betegekkel való kapcsolattartás céljából az adatvédelem, valamint a honoráriumok beszedésének kérdésessége miatt.

Hazipatika.com, 2010. február 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr291775680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása