A Pendrive-ok piacán a különböző gyártók között már régóta dúl a harc: mindenki arra törekszik, hogy minél nagyobb adattároló kapacitással büszkélkedő újdonságot dobhasson piacra, lehetőleg a riválisokat megelőzve, elsőként. Úgy tűnik, hogy hamarosan újabb téren is harc lesz, ez pedig nem más, mint az adatbiztonság.

 

A Corsair egy új pendrive-ot mutatott be, amely biztonsági kód bevitelére alkalmas billentyűzettel és egyéb megoldásokkal próbál gondoskodni arról, hogy rajtunk kívül senki más ne férhessen hozzá a pendrive-on tárolt személyes fájljainkhoz. A 8 GB-os Flash Padlock 2-es újdonság elődjénél kisebb és strapabíróbb házban kapott helyet, sőt, az USB vezérlő és az egység központi egysége közötti adatforgalmat a korábbinál sokkal hatékonyabb módon biztosítják. Adatainkat egy PIN kód védi, amelynek megadása előtt a pendrive lezárt állapotban van, az adatvédelemről pedig hardveres 256-bites AES titkosítás gondoskodik. A Corsair illetékesei szerint a rendszer hatékonyan megvédi a rajta tárolt adatokat: a támadó akkor sem fér hozzá a flash chipeken tárolt adatokhoz, ha a pendrive-ot darabokra szedi és a flash chipekből egyenként próbál adatokat kinyerni. Amennyiben elfelejtjük a PIN kódot, lehetőség van a gyári állapot visszaállítására, ám ekkor a rendszer az új PIN megadása előtt minden adatot biztonságos módon letöröl az adattárolóról.

Az új, igen biztonságosnak mondható 8 GB-os Padlock 2-es pendrive már megjelent kereskedelmi forgalomban is, ára 55 dollár magasságában helyezkedik el. A gyártó a Corsair Flash Padlock 2-es pendrive család minden tagjára tíz év garanciát vállal.

iPon.hu, 2010. február 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr891781924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása