A közösségi oldal népes felhasználói tábora továbbra is kiváló célpont.

Bejelentkezési adatokat, vagyis felhasználóneveket és jelszavakat próbálnak meg kicsikarni a twitteres közösségtől kiberbűnözők – figyelmeztet a Sophos biztonságtechnikai cég. A legújabb adathalászós üzenetek a "Lol. this is me???", "Lol, this is funny", illetve a "Lol. this is you?" szöveggel terjednek, valamint egy spéci URL-t is tartalmaznak: http://példa.com/?rid=http://twitter.verify.bzpharma.net/login, ahol a példa.com rész változhat. A szakemberek azt tanácsolják, legalábbis mindenki óvakodjon az olyan hivatkozásoktól, melyek a bzpharma.net doménre mutatnak – ez ugyanis egy kamu bejelentkezési felület, kifejezetten adathalász célra létrehozva. A Sophos egy ismertető videót is készített a jelenségről.

A Twitter fejlesztői csapata már figyelmeztetett a veszélyre, mondván fokozottan figyeljünk a nekünk címzett üzenetek tartalmára, de mint kiderült, az adathalász tweetek nem csak privát üzenetben juthatnak el hozzánk, hanem a publikus listákon keresztül is – köszönhetően például a GroupTweet nevű tömeges terjesztési szolgáltatásnak.

A bzpharma.net egyébként nem csupán a Twiterre szakosodott, a bűnözők a Bebo közösségi oldal tagjainak adataira is lelkesen utaznak.

ITCafe.hu, 2010. február 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr341782496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása