Minden évben több százmilliós kárt okoznak a biztosítóknak azok, akik kitalált balesetek és poggyászkárok után fizettetnek kártérítést. Korábban a társaságok nyilvántarthatták azokat a gyanús ügyfeleket, akik például egy hónap alatt háromszor vesztették el a csomagjaikat. Egy ombudsmani állásfoglalást követő törvénymódosítás után erre már nincs lehetőségük.
Péterfalvi Attlia adatvédelmi biztos szerint túl nagy volt a biztosítók felhatalmazása a személyes adatok továbbítására. Úgy véli, hogy korábban túl általános volt a biztosítók felhatalmazása a személyes adatok továbbítására. Az ombudsman szerint, mivel nincs olyan tilalom, mely szerint többször nem lehet biztosítani egy vagyontárgyat, önmagában az a tény, hogy valaki több helyen biztosítja valamely értékét, nem törvényellenes. "Ebben a biztosítók nem kutakodhatnak" - állítja. Ha bűncselekmény történik, a rendőrség nyomozhat.

Origo.hu, 2005. január 18.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr391182505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása