Péterfalvi Attila határozott álláspontja szerint jogellenes az újabb ügynöklista internetes közlése, melynek kapcsán a polgári jogi és a büntetőjogi felelősség is felvethető.
Az adatvédelmi biztos úgy fogalmazott: "Nem véletlen, hogy maga a közlő sem vállalta fel a nyilvánosság előtt cselekedetét". Az interneten "Szakértő90" álnéven tették közzé a 219 névből álló "ügynöklistát", olyan személyes adatokkal, mint a listán szereplők születési éve, helye vagy anyja neve. A közlő állítása szerint a névsor megegyezhet azzal, amelyet 1990-ben Németh Miklós távozó miniszterelnök adott át utódjának, Antall Józsefnek. Péterfalvi Attila a Klubrádiónak elmondta: vizsgálatot nem indít az ügyben, mivel erre nincs kapacitása.

Klubrádió.hu, 2005. február 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr441184746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása