Az értékpapírpiacra álltak át a spammerek - derült ki az információbiztonsági termékeket forgalmazó Clearswift legújabb statisztikájából, melyet a Prohardver idézett. E szerint áprilisban már a kéretlen reklámlevelek legnagyobb része, közel negyven százaléka hamis tőzsdetippeket tartalmazott. A spammerek általában alacsony névértékű, hatalmas nyereséggel kecsegtető részvényeket ajánlanak a befektetőknek, s az e-mailekben azt igyekeznek elhitetni a címzettekkel, hogy bennfentes információkon alapul ajánlásuk.
A spamküldők tulajdonképpen ilyen módon kívánnak megszabadulni részvényeiktől, ugyanis arra várnak, hogy leveleik hatására megindulnak a vételek, s emelkedik a részvények árfolyama. Általában olyan részvényekről van szó, melyek árfolyama rendkívül gyorsan változik, s funkciójuk annyi, hogy reklámozóiknak ezáltal termelnek hasznot.
A pornográf levélszemét aránya eközben felére csökkent, s az összes kéretlen levélnek már csak 5,6 százalékát teszik ki.

TozsdeForum.hu, 2005. május 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr321189252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása