Eljárás indult az ellen a pécsi férfi ellen, aki - a lakását védve - kamerákkal figyelte meg szomszédja telkét. A rendőrség vizsgálja a felvételeket.

Kamerákkal figyeltette szomszédja telkét a gyanú szerint az a férfi, aki ellen magántitok jogosulatlan megszerzése miatt indított eljárást a rendőrség a közelmúltban Pécsett - közölte Zsobrák Péter, a baranyai rendőrség sajtóreferense.

A férfit a vele haragban álló szomszéd jelentette fel arra hivatkozva, hogy a házára szerelt kamerák közül több az ő telkét figyeli, ehhez pedig nem járult hozzá. Zsobrák hozzátette: a gyanúsított azzal védekezett, hogy ő, illetve háza rongálások sorozatának áldozata volt az elmúlt időszakban, a kamerákkal csak az ilyen cselekményeket akarta megelőzni.

A sajtóreferens közölte, a rendőrség informatikus szakértők bevonásával vizsgálja a kamerák által készített felvételeket. Ha a férfi bűnössége beigazolódik, akár öt év szabadságvesztéssel is sújtható "technikai eszköz alkalmazásával elkövetett, magántitok jogosulatlan megszerzése bűntett" elkövetése miatt.

origo.hu, 2008. március 3.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr941232945

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: web2interactive.com 2018.07.06. 18:11:46

10 tipp: Mit nem érdemes örökölni? - MedIQ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása