A Google Maps hamarosan új szoftvert mutat be, amely mobiltelefonra telepítve lehetővé teszi, hogy a család mindig tudja, hol járunk éppen. A rendszer adatvédelmi aggályokat ébreszt, de a cég ígérete szerint a tartózkodási hellyel kapcsolatos adatokat nem tárolják.
A Google 2007-ben mutatta be az első helymeghatározásra alkalmas szoftverét, akkor a felhasználók saját helyzetüket állapíthatták meg a Google Maps segítségével. A most bemutatandó, Latitude nevű szoftver ezt a gondolatmenetet viszi tovább: megosztja a helyzettel kapcsolatos információkat az ismerősökkel - írja az AP.
A cég termékmenedzsere szerint az alkalmazás a közösségi oldalak szemléletét házasítja össze a térképekkel és szórakoztatóbbá teszi azok használatát. Az adatvédelmi vonatkozással kapcsolatban a keresőóriás igyekszik leszögezni, hogy a nyomkövetési funkció könnyen kikapcsolható, a felhasználók helyzetének adatait pedig nem őrzik meg.
A rendszer az Egyesült Államokon kívül 26 országban működik (Magyarországon még nem), a helymeghatározáshoz mobiltelefon antennákat, GPS-t és WiFi kapcsolatot használ. A képernyőkön mindig a legfrissebb pozíció jelenik meg egy kis kép formájában. A szoftver használói dönthetik el, ki férhet hozzá ezekhez az adatokhoz.

VG.hu, 2009. február 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr151210449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása