Az Index birtokába került az a lista, amelyet a BKV a felügyelőbizottság kérésére összeállított a 2003. január 1. utáni, 10 millió forintot meghaladó juttatásokról. A 96 BKV-s vezető pénzügyi juttatásait tartalmazó listából eddig több médium is szemezgetett, teljes egészében azonban még sehol nem tették közzé.

Az erről a linkről letölthető listát a BKV felügyelőbizottsága hétfői ülésén tárgyalja. A lista több részből áll. Először azokat veszi sorra, akik menedzserszerződéssel rendelkeztek, de már nem dolgoznak (inaktívak) a BKV-nál, ilyen például Aba Botond, vagy Antal Attila korábbi vezérigazgatók. A következő részben a még a BKV-nál dolgozó, menedszerszerződéses vezetők következnek, például Kocsis István, jelenlegi vezérigazgató.

A harmadik csoportba "a 10 millió forint feletti végkielégítésűek és egyéb kifizetésűek" tartoznak, a negyedikbe pedig a BKV kft.-inek (Hajózási, Mozgólépcső, GJSZ, VJSZ) vezetői.

A letölthető pdf egy-egy vezetővel két egymást követő lapon foglalkozik. Az elsőn szerepel az érintett neve, életútja a BKV-nál, és az, hogy milyen igazgató ideje alatt dolgozott a cégnél.

A rákövetkező lapon a pénzügyi adatok táblázata látható: az SAP elektronikus vállalatirányítási rendszerben rögzített eseti éves bérek, valamint a mellette levő táblán a munkaviszony megszüntetéséhez kapcsolódó adatok, juttatások.

Az anyag lábjegyzetében az áll, hogy a 1992. évi LXIII. törvény 19/A. paragrafus (1) bekezdés alapján nem nyilvános. A hivatkozott bekezdés szerint az állami és önkormányzati szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.

Az Index álláspontja szerint a BKV végkielégítési botránysorozata után egyértelműen az mindenkinek az érdeke, hogy a BKV, mint közpénzből gazdálkodó társaság vezetőinek a végkielégítésekkel és fizetésekkel kapcsolatos adatai minél hamarabb nyilvánosságra kerüljenek.

index.hu, 2009. szeptember 14.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr251387049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása