A Lehet Más a Politika (LMP) pert indít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. ellen a sukorói telekcsere-ügylet iratainak kiadásáért.

Az LMP még nyáron kérte az MNV Zrt-től a sukorói King's City-ügyben keletkezett telekcsere-dokumentumok: a Joav Blum magyar-izraeli állampolgárral 2008-ban sukorói, albertirsai és pilisi ingatlanok vonatkozásában létrejött csereszerződés, a tárgybeli ingatlanokról az ügyletkötés érdekében készített értékbecslés, továbbá a csereügylettel kapcsolatban az illetékes földhivatalokhoz benyújtott valamennyi dokumentum kiadását.

Az MNV Zrt. a megkeresésre nem reagált, így az LMP bírósági úton kívánja elérni a részben közérdekű, részben pedig közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozatalát.

Az LMP arra számít, hogy a sukorói telekcsere-iratok megismerése esetén a közvélemény tisztább képet kaphat az egész ügylet törvényességéről és a valódi befektetői szándékról egyaránt.

inforadio.hu, 2009. szeptember 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr241387296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása