AvFel 2009.07.01. 12:00

Az Adatvédelmi blog elsődleges célja, hogy az adatvédelem, adatbiztonság iránt érdeklődők számára egy központi hírgyűjtő helyként, kiindulópontként szolgáljon. Ennek érdekében, a blog szerkesztése, bővítése (tartalommal való feltöltése) folyamatosan történik.

Ehhez szívesen fogadunk ötleteket, javaslatokat, véleményeket, kritikát és minden egyéb észrevételt és történetet az adatvedelem[kukac]gmail[pont]com e-mail címen.

A Blogon nem csak szakmai kérdések kerülnek kitárgyalásra, hanem a látogatók, kommentezők, valamint a szerkesztők által beküldött kér(d)ések, történetek is helyet kapnak.

A Blog szerkesztői fenntartják a jogot arra, hogy a jelen szabályzatot külön előzetes értesítés nélkül módosítsák.



Bejegyzések (posztok)

Az Adatvédelmi blogon megjelenő posztok számottevő részét az adatvédelmi hírek, közlemények alkotják. Ezek mellett, bárki küldhet a témához kapcsolódó észrevételt, javaslatot, kérdést vagy történetet, esetet az adatvedelem[kukac]gmail[pont]com címre. (A beérkezett levelek megjelenésükkor más formátumot kaphatnak, amely megkülönbözteti a többi bejegyzéstől).

A Blog készítőinek nincs lehetősége a levelek valóságát ellenőrizni, ezért minden esetben a beküldő vállalja a felelősséget azért, hogy az általa beküldött cikk valós, és az általa leírt esemény a leírtak szerint történt meg. Amennyiben kiderül, hogy a levél beküldője félrevezette őket - ezáltal a szerkesztőket és az olvasókat is - kénytelek lesznek eljárást kezdeményezni ellene.

A kérdés vagy esemény leírásának, az észrevételnek tartalmaznia kell a leírt esemény pontos körülményeit, idejét, valamint olyan adatokat, ami alapján az eset beazonosítható, szükség szerint képet és videót. Az Adatvédelmi blog a beküldött észrevételeket a publikálást követően továbbíthatja az Adatvédelmi Biztos Irodájának, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vagy egyéb (pl. jogvédő, fogyasztóvédő) szervezetek felé.

A bejegyzések címeire a levél beküldője tehet javaslatot, melynek elfogadását a Blog szerkesztője mérlegeli.

A beküldő a levél elküldésével hozzájárul, hogy az általa készített képet az Adatvédelmi blog más cikkeiben is felhasználhassa, átméretezze, és minőségileg módosítsa. Amennyiben a beküldött kép nem saját készítésű, minden esetben oda kell írni a pontos forrást. Amennyiben ez nem történik meg, a forrásmegjelölés hiánya nem a blog készítőinek hibája, emiatt felelősségre nem vonhatók!

A beküldött leveleket a Blog készítői tartalmilag nem szerkesztik, a helyesírási hibákat azonban javíthatják benne.  Az Adatvédelmi blog nem vállal felelősséget a beküldött levelek tartalmáért.  A beérkezett leveleket, képeket, videókat legfeljebb 6 hónapig őrizzük, 6 hónap elteltével törlésre kerülnek. A levelek tartalmáért a beküldő vállalja a felelősséget!

Az oldalon megjelenő cikkek az észrevételeken kívül lehetnek különböző hírportálokról származó cikkek, tájékoztatások is. Más portálokról vett információk esetén a forrást minden esetben jelöljük.

A beérkező levelek a Blog készítőinek és szerkesztőinek leterheltségétől függően kerülnek megjelenítésre. Nem minden beérkezett levél kerül publikálásra.

A Blogon megjelent információk, képek, videók és szövegeket máshol kizárólag a forrás megjelölésével szabad közzétenni. A forrásmegjelölésnek a blog nevét tartalmaznia kell, amennyiben lehetőség van rá, egy - a Blogra mutató - linket is el kell helyezni.

A Blog készítői csak az általuk írott bejegyzésekért és bevezetőkért vállalnak felelősséget.

A bejegyzésekben illusztrációs céllal, témába vágó képek szerepelhetnek.

Hozzászólások, moderáció

A Blogon - a blog.hu szabályainak megfelelően, előzetes regisztrációt követően - bárki elmondhatja véleményét az adott témáról, cikkről.

A hozzászólásnál kerülni kell a trágár kifejezéseket, a rasszista megnyilvánulásokat és a politikai témájú megjegyzéseket. Tilos más weboldalak reklámozása és a spammelés. Az ilyen tartalmú hozzászólások előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek.

A Blog készítői és moderátorai bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül törölhetik az olyan kommenteket, mely az Adatvédelmi blog olvasóit vagy mások jó ízlését, illetve személyiségi, jó hírnevéhez fűződő jogát sértheti.

A fenti előírásokat több alkalommal is megszegő, és arra vonatkozó figyelmeztetést is figyelmen kívül hagyó felhasználók kitiltásra kerülnek.

A Blog moderátorai bármely kommentre az "egyenlő erő" elvét alkalmazva reagálhatnak annak érdekében, hogy az esetleges flame-eket (vitákat) megelőzzék, vagy a már kialakult veszekedést a lehető legrövidebb időn belül lezárják.

Az Adatvédelmi blog szerkesztői nem tudnak minden kommentet átolvasni, ezért előfordulhat, hogy néhány kirívó komment is a többi között marad.

A kommentekért mindenki maga vállalja a felelősséget!

Adatkezelés

Az Adatvédelmi blog részére küldött leveleket, valamint az abban lévő személyes adatokat a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint kezeljük.

Amennyiben a beküldött levél végén aláírás szerepel, a Blog készítői azzal együtt közzéteszik. (Az aláírás nem kerül publikálásra, ha a beküldő ezt külön kéri.)

Az Adatvédelmi blog soha nem küld körlevelet, vagy reklámot tartalmazó e-mail-t, a beküldő e-mail címére a válaszlevélen kívül semmilyen egyéb információt nem küld!

Szerzői jogok

Az Adatvédelmi bloghoz kapcsolódó neveket (pl. blognév, szerkesztői nicknevek), és ezek változatait előzetes engedély nélkül felhasználni, más weboldalra, webes szolgáltatásba beregisztrálni, vagy azzal bármilyen módon visszaélni tilos!
 
Kapcsolatfelvétel

A Blog készítői az adatvedelem[kukac]gmail[pont]com e-mail címen érhetők el, akár magánjellegű kérdésekkel is.

A későbbi véleménykülönbségek, nézeteltérések, esetleges jogviták megelőzése érdekében, a kapcsolattartás kizárólag e-mail-ben történik.


Utolsó módosítás: 2009.08.07. 20:48


 

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr481223020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

Címkék: blog

süti beállítások módosítása