A közösségi oldal szerint a "webkettes öngyilkosságot" kínáló szolgáltatások megsértik a felhasználási feltételeket.

A Facebook tegnap közölte, ellehetetleníti a Web 2.0 Suicide Machine névre hallgató oldal elérését a közösségi felülethez, mivel a felhasználók profiljainak törlésére szakosodott szolgáltatás bejelentkezési adatokat gyűjt, és ezzel szerintük megsérti a tavaly év elején kibocsátott és szentesített "Jog és Felelősség Nyilatkozatát".

Azt a bizonyos kötelet logójára tűző, prózai "webkettes öngyilkosságot" kínáló holland felület nem csak a Facebook lapjairól radírozza le a virtuális megsemmisülésre vágyó felhasználókat, hanem a MySpace-en, a LinkedInen és a Twitteren lévő profilokat is képes törölni a megfelelő információk (felhasználónév, jelszó) birtokában. Az üzemeltetők állítják, csupán a nevet, a profilképet és a felhasználó által beírt "utolsó szavakat" tárolják el szervereiken. Az ügyfelek valós időben nézhetik végig, ahogyan baráti kapcsolataik megszűnnek létezni a "gyilkos" scriptek lefutása következtében.

A Facebook a hasonló szolgáltatást kínáló seppukoo.com-ot sem látja szívesen. A mintegy 300 millió taggal büszkélkedő közösségi felület jogászai nemrégiben levelet küldtek a "Nyűgözd le a barátaidat, bontsd a kapcsolatot" szlogennel kampányoló oldalnak. Ebben felszólítják az üzemeltetőket, haladéktalanul szüntessék meg a digitális szeppukut ajánlgató szolgáltatást, ellenkező esetben jogi lépéseket helyeznek kilátásba.

ITCafe.hu, 2010. január 5.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr391697848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.