A Bécsi Fő Tartományi Bíróság ítélete szerint az internet-szolgáltató köteles megadni a kért információkat az illető személyről a vizsgálóbírónak. Ausztriában ez az ítélet precedens értékűnek számít.
Az illető felhasználót azzal vádolják az osztrák hatóságok, hogy 2004. október 7-én huszonegy percen keresztül 3864 darab MP3-mat kínált illegális módon letöltésre. A magánvádlóként fellépő társaság azonban eddig csak az illető személy dinamikus IP-címét tudta, így lehetetlen volt a büntetőeljárás lefolytatása. Az Osztrák Büntető-törvénykönyv a szerzői és a szomszédos jogokat sértő bűncselekmények elkövetését legfeljebb hat hónapos börtönnel bünteti.
Az IP-címhez egy telefonszám tartozik, ami már személyes adatnak minősül, ugyanakkor ez az információ az adatvédelmi törvény hatálya alá tartozik. Az osztrák jogszabályok alapján pedig egy internet-szolgáltató köteles kiadni harmadik személynek a kért személyes adatokat, amennyiben az adott felhasználót konkrét bűncselekmény elkövetésével vádolják, illetve amennyiben ezek az adatok egy konkrét bűncselekmény elkövetője személyazonosságának a megállapításához szükségesek.

SG.hu, 2005. április 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr291187574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása