A Microsoft pert indított egy német vállalat ellen, amely a szoftveróriás állítása szerint egy egyesült államokbeli és ukrán cégeket tömörítő spamküldő hálózat irányítója. Az Észak-Rajna-Vesztfáliában bejegyzett társaságot kéretlen reklámlevelek millióinak szabadjára engedésével vádolják. Az angol nyelvű üzenetekből - melyek többnyire webtervezéssel és -fejlesztéssel foglalkozó cégeket, internetes kaszinókat és pornóoldalakat reklámoznak - egyes Hotmail-felhasználók postafiókjában több ezer landolt - állítja a Microsoft.
A spammercég a vád szerint több olyan weboldalt is üzemeltet, melyeken kéretlenlevél-szolgáltatását ajánlja az érdeklődők figyelmébe és e-mail címlistákat kínál fel eladásra. A tulajdonos - aki korábban éveken át élt az USA-ban - állítja: ő ártatlan, valójában a partnerei rakoncátlankodnak. A Microsoft - mivel Németországban a jog egyelőre nem korlátozza a spamküldést - a kereskedelmi törvényre apellálva próbálja meg elérni a cég internetes működésének betiltását.

IT.News.hu, 2005. június 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr121189327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása