Ismét atrocitás ért egy BKV-dolgozót Budapesten, a 196-os buszjárat sofőrét egy ittas férfi próbálta megütni - közölte a BKV az MTI-vel.

A buszra délután szállt fel egy ittas férfi és egy nő, a XV. kerületi Vásárcsarnok megállóhelyen, majd randalírozni kezdtek - olvasható a BKV közleményében. Ezt látva a buszsofőr "felhívta a figyelmüket az utazási feltételek betartására" és felszólította őket, hogy hagyják el a járművet.

Az ittas férfi ekkor válaszul megpróbálta megütni az autóbusz vezetőjét, aki azonban hárította a támadást, majd a vezetőfülkébe zárkózva rendőri intézkedést kért. A XV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül a helyszínre érkeztek és előállították a két ittas utast. A járművezető feljelentést tett ellenük.

A BKV az esettel kapcsolatban közölte: a cég vezetősége keresi a megoldást arra, hogy akár heteken belül kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járművek belsejében történteket rögzítené, szem előtt tartva a vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírásokat.

Legutóbb július 4-én támadtak meg buszsofőrt a fővárosban; két randalírozó a busz belső terében italt locsolt szét és szidalmazta a vezetőt. A sofőr ekkor arra szólította fel őket, hogy szálljanak le a járműről, ám egyikük benyomta a vezetőfülke ablakát és kétszer megütötte a sofőrt.

HetiValasz.hu, 2009. július 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr811251011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása