Rekordösszegű, egymilliárd dolláros kártérítést ítélt meg egy amerikai bíróság annak az internetszolgáltatónak, amelynek szervereit évekkel ezelőtt elárasztották a kéretlen reklámlevelek. A károsult cég szerint az összeg behajtására nincs sok esély, de a precedensértékű ítélet elrettenheti a spammereket a törvénysértéstől.
A CIS Internet Services tulajdonosa, Robert Kramer 300 spammert perelt be egy iowai bíróságon, akiktől 2000-ben napi 10 millió kéretlen e-mail érkezett a szolgáltató szervereire. Az ügyet tárgyaló amerikai kerületi bíróság az arizonai AMP Dollar Savingset 720 millió dolláros, a miami Cash Link Systemset 360 milliós bírság megfizetésére kötelezte. Az ítélet alapjául az az iowai törvény szolgált, amely szerint a károsultak minden egyes kéretlen reklámüzenet után 10 dolláros kártérítést követelhetnek.

index.hu, 2004. december 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr901182458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása