"Olyan könyvek, cikkek, nyilatkozatok jelentek meg az elmúlt időszakban, amelyek egyesek ügynökmúltját oly módon leplezték le, hogy eközben számos más, korábban megfigyelt, vagy a bemutatott ügyhöz csak periférikusan kapcsolódó személyre vonatkozó adatokat is nyilvánosságra hoztak. Ezáltal súlyosan sérülhetett az érintettek személyes adataik védelméhez fűződő alkotmányos joga"- hangsúlyozza Péterfalvi Attila közleményében.
Mint írja, az úgynevezett ügynökkérdés jogszerű kezelését jelenleg két - az alkotmány és az adatvédelmi törvény követelményei alapján megszületett - jogszabály teszi lehetővé. Péterfalvi arra biztatja a - személyes adataik jogellenes nyilvánosságra hozatala révén - jogukban sérelmet szenvedő állampolgárokat, hogy akár büntetőfeljelentés megtételével szerezzenek érvényt jogaiknak.

index.hu, 2005. január 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr701182497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása