A német FoeBuD adatvédelmi kezdeményezés aggályosnak tartja a 2006-ben Németországban megrendezett labdarógó-világbajnokságra szóló jegyek eladási rendszerét. Aki jegyet kíván rendelni, annak az online kérdőíven számos személyes adatot, így a születési dátumot, személyi igazolványa számát illetve a hitelkártya adatait is meg kell adnia, jelentette be pénteken a FoeBuD.
A jegyekbe ezen kívül kis rádióadókat (RFID-chipet) tesznek. Az ezen tárolt adatok a FoeBuD szerint a stadionban észrevétlenül idegenek kezébe kerülhetnek. A világbajnokság rendezését felügyelő bizottság alelnöke, Wolfgang Niersbach megpróbálta eloszlatni az aggdalmakat. Szavai szerint nem lesz szó "üvegszurkolókról", a jegyekhez nem kérnek több adatot, mint amennyi egy normális hotelfoglaláshoz kell. A chip maga a belépések ellenőrzését, így végső soron a biztonságot szolgálja. A lakcímek pedig azért kellenek, hogy az előre megrendelt jegyeket ki tudják küldeni, jelentette ki Niersbach.

index.hu, 2005. január 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr31182928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása