Közös akciót indított az Európai Unió 13 tagországa az elektronikus úton, interneten közvetített üzenetek közé kevert levélszemét ellen.
Az osztrák, a belga, a ciprusi, a cseh, a dán, a francia, a görög, az olasz, az ír, a máltai, a holland, a, litván és a spanyol adatvédelmi hatóságok egyebek közt információcserével lépnek fel az internetes üzenetváltásokat nehezítő jelenség ellen. A közös cél, hogy azonosítsák és megbüntessék azokat, akik ilyen típusú levelekkel árasztják el a világhálót.
A témában illetékes bizottsági felelős, Viviane Reding jelezte, hogy azt szeretnék, ha valamennyi uniós tagország bekapcsolódna a kezdeményezésbe, mert csak így lehet igazán hatékonyan küzdeni a "spam"-ek ellen. Hozzátette: az ilyen típusú üzenetek többsége jelenleg az unión kívülről érkezik, ezért a bizottság szoros együttműködésben kíván dolgozni unión kívüli országokkal és más nemzetközi szervezetekkel, például a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezetével (OECD) és a nemzetközi távközlési unióval.

Gazdasági Rádió, 2005. február 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr221182950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása