A kéretlen üzenetek után hamarosan a kéretlen azonnali üzenetek - spim - terén is megszülethet az első ítélet: az amerikai hatóságok első ízben tartóztattak le valakit kéretlen azonnali üzenetek elküldése miatt.
Brian Hoffstadt helyettes ügyész nyilatkozatában elmondta, hogy Greco az első, akit kéretlen azonnali üzenetek terjesztése miatt tartóztattak le, és a közeljövőben újabb személyek ellen indítanak eljárást. "Egyelőre mindössze a jéghegy csúcsát látjuk, de hamarosan újabb előrelépésre számíthatunk" - jelentette ki Hoffstadt.
Egyes szakértők már évekkel ezelőtt figyelmeztettek arra, hogy a spim a kéretlen üzenetek másodvirágzását jelentheti, és az eddig használt online kommunikációs eszközöktől megfosztott spamküldők egy része minden bizonnyal az azonnali üzenetküldők segítségével folytatja tevékenységét.

SG.hu, 2005. február 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr281184705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása