Péterfalvi Attila annak kapcsán nyilatkozott, hogy Terry Black transzvesztita előadóművész kedden egy televíziós interjúban kilátásba helyezte, nyilvánosságra hoz egy olyan listát, amelyen szerinte homoszexuális és pedofil politikusok neve szerepel majd. Az adatvédelmi biztos elmondta: "ilyen adatoknak a nyilvánosságra hozatala az bűncselekmény is, amellett, hogy jogsértő, ráadásul a bűncselekmény minősített esete". Felhívta a figyelmet, a törvény nem ad senkinek felhatalmazást arra, hogy ilyen adatokat nyilvánosságra hozzon.
A szexuális szokásokra vonatkozó, úgynevezett különleges adatok nyilvánosságra hozatala, jogellenes adatkezelés miatt, polgári jogi szankcióval, személyes adatokkal való visszaélés miatt pedig akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - közölte Péterfalvi Attila.

HVG.hu, 2005. március 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr221184783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása