A munkaadók az alkalmazottaik internetezését csak szúrópróbaszerűen vagy konkrét gyanú esetén figyelhetik meg. Így döntött a német szövetségi adatvédelmi biztos. A precedens értékű határozat várhatóan nagy vihart fog kavarni és számos ügyre tesz majd pontot a közeljövőben Németországban. Peter Schaar szerint az internet számos munkaadónak okoz komoly bosszúságokat, hiszen első ránézésre nem lehet megállapítani, hogy egy adott alkalmazottja éppen a munkáját végzi-e avagy szörföl a világhálón? Ezért aztán sok cég drasztikus lépésekhez folyamodik és teljesen megtiltja a munkatársainak az öncélú internetezéseket vagy egyes speciális internetes oldalaknak (például eBay, szexoldalak stb.) a látogatását.
Egyes vállalatok különleges szoftvereket használnak a dolgozóik internetes szokásainak napi megfigyelésére és a világhálón való szörföléseik nyilvántartására. Ez azonban a német adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint - adott esetben és körülmények között - akár törvénytelen is lehet.

SG.hu, 2005. március 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr791184770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása