Kéthetes próbaüzem után már folyamatosan kamerák figyelik Kunsziget utcáit. A Győrhöz közeli falu Magyarországon az első kis település, amely térfigyelő rendszert építtetett ki. A helyiek így az utazó bűnözőktől akarják megóvni, az eddig is biztonságosnak tartott települést.
A rendszer tervezésekor csak egyet kértek a falu férfijai: a kocsmát ne figyelje kamera. Az 1200 lelkes település polgármester asszonya szerint nincs ok a félelemre: az utcákról készült képeket nem láthatják az asszonyok.
"Minden a legnagyobb körültekintéssel történt. Betartottuk az adatvédelmi szabályokat, és csak a rendőrök láthatják a felvételeket" - mondta Lendvai Ivánné, polgármester asszony.
A több mint egymillió forintos térfigyelő rendszer első négy kamerája a faluba vezető utakat figyeli. Később a település 16 pontját, többek között az iskolát, az orvosi rendelőt, és az új utcák építkezéseit is filmezik majd a gépek.

RTLKlub.hu, 2005. március 18.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr481184793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása