Amerikai és angol kormányzati szervek megállapodtak arról, hogy a jövőben közösen veszik fel a harcot a kéretlen üzenetek ellen, és tájékoztatják egymást a legújabb technikákról.
"Megosztjuk egymással a kéretlen üzenetekkel kapcsolatos információinkat, és évente legalább egy találkozót szervezünk majd valamelyik országban. Ily módon jóval egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a spam és a spim (az azonnali üzenetküldőkön keresztül terjedő kéretlen üzenetek) elleni harc" - jelentette ki Wyatt.
A szervezet elnöke várhatóan április 5-én nyújtja be törvényjavaslatát, amelyben az úgynevezett Computer Misuse Act felülvizsgálatát és frissítését kéri majd, hogy jobban alkalmazkodjon a jelenlegi körülményekhez. A szervezet ezzel egy időben a szolgálat-megtagadási támadások (DDoS) büntethetőségéért, illetve a hackerekre kiszabható börtönbüntetés terjedelmének kiterjesztéséért lobbizik majd. Reményeik szerint a szigorúbb büntetés révén a jövőben sikerül visszaszorítani az internetes támadásokat.

SG.hu, 2005. március 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr951184819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása