A jelenlegi brit kormány Tony Blair miniszterelnök vezetésével újra be akarja vezetni az immár a kor igényeihez igazított ID-Card-ot, így a brit legfelsőbb bíróra vár a feladat, hogy döntsön a kérdésben.
A szigetországban csak ID-Card-nak nevezett személyi igazolványokat még 1953-ban Winston Churchill miniszterelnök törölte el. Most a lordbíró feladata eldönteni azt, hogy 1953 óta először ismét lesz-e Nagy-Britanniában ilyen személyazonosító okmány. Az új brit igazolványok már digitális információkat fognak tartalmazni, például az illető személy ujj- vagy az íriszlenyomatait. Az okmányok már műanyagra készülnek majd és nem papírra, mint egykoron. Azonban, hogy ez megvalósul-e, az most már a brit parlament felsőházának lordbírójától, vagyis a brit legfelsőbb bírótól függ, aki néhány nappal ezelőtt hivatalosan is megkapta az új ID-Card-ok bevezetéséről szóló törvényjavaslatot.

SG.hu, 2005. március 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr61184829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása