A reklámlevelek telítik a felhasználók magán- és a vállalati e-mail fiókjait, lecsökkentik az internetes sávszélességet és az ellenük való harc ráadásul milliárdos károkat okoz.
A kéretlen elektronikus reklámleveleket sokan - okkal - a modern digitális kor pestisének tartják. A Sophos számítógépes biztonsági cég éppen ezért évről évre elkészíti a legtöbb spamet küldő országok toplistáját. A listán - amelyet a szakemberek nemes egyszerűséggel csak a piszkos tizenkettőnek neveznek - az első helyen továbbra is az Egyesült Államok áll. Innen származik ugyanis a világ összes spamtermésének a 35,7 százaléka. A második helyen Dél-Korea található, innen kel útra a világ kéretlen elektronikus reklámleveleinek a 24,98 százaléka. Még dobogós, ám ebben az esetben aligha büszke erre az eredményre a lista harmadik helyét 9,71 százalékos részesedésével elfoglaló és immár Hongkongot is magába foglaló Kína.
Egyre nagyobb problémát jelentenek világszerte az úgynevezett zombi-PC-k, amelyek fölött online bűnözők átvették, átveszik az irányítást és így használják fel őket spam-küldési célokra. Ezért is célszerű, ha mind a cégek, mind a magánszemélyek telepítenek tűzfalat a számítógépükre. A reklámlevelek által okozott kárt a Ferris Research piackutató cég munkatársai aktuális "The global economic impact of spam 2005" című jelentésükben az idei évre vonatkozóan világszerte 50 milliárd dollárra becsülik. A Sophos adatai szerint csak Németországban ez a kárösszeg eléri a 4,5 millió dollárt.

SG.hu, 2005. április 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr941184883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása