Egy Perth-i "spam-házon" ütött rajta tegnap az ausztrál távközlési hivatal. Az akció egy szövetségi spam-ellenes rendelkezés szerint lefolytatott nyomozás része volt.
A kihágásokért felelős vállalat nevét nem nevezték meg a hatóságok. "Az ACA (Australian Communications Authority) lakossági bejelentéseket kapott, melyekben a sértettek azt állították, hogy kéretlen levelek ezrei érkeztek be hozzájuk ettől a cégtől." -mondta Bob Horton, az ACA elnöke. "A további nyomozás során kiderült, hogy mindez csupán a jéghegy csúcsa volt."
Az ACA "alapos gyanú alapján feltételezi", hogy a kérdéses vállalat több tízmillió kéretlen, reklámot tartalmazó e-mail üzenetet - azaz spam-et - küldött szét, megsértve ezzel a 2003-as "Spam Act" spam-ellenes törvénycsomagot.
Az ACA felügyelői a keresés közben merevlemezeket, és egyéb számítógép-alkatrészeket foglaltak le. A cégnek és annak igazgatójának két héten belül jelentkeznie kell az ACA-nál.

SZT.hu, 2005. április 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr631184888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása