A büntető törvénykönyv vonatkozhat arra a "zsidó adatbázisra", amely jelenleg elérhető az interneten - közölte az adatvédelmi biztos a Nap-keltében. "A jelenlegi adatbázisra teljes egészében vonatkozhat a büntető törvénykönyv" - jelentette ki Péterfalvi Attila a Matula nevű internetes portál adatbázisáról. A világhálón megjelenő magazin olyan szolgáltatást működtet Internetes Zsidó Adatbázis elnevezéssel, amely egy név begépelése után kiírja, hogy az adott ember zsidó-e. "Az Internet Zsidó Database egy gép, amelynek segítségével bárki megtudhatja, hogy egy élő magyar közszereplő zsidó-e. Az számít zsidónak, aki szerintünk az. Az számít közszereplőnek, aki szerintünk az" - olvasható a honlapon.
Az adatvédelmi biztos a keddi interjúban arra a kérdésre, miért nem jelenti fel az internetes oldalt, azt válaszolta: "az ombudsman nem arra való, hogy feljelentgető legyen, bárki büntetőjogi feljelentést tehet (az oldalra)." "Nem szeretném, ha így összemosódna az ombudsmannak a szerepe, nem lenne jó dolog, ha feljelentgető lenne" - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a feljelentés intézménye is egyfajta "negatív beállítódást nyert, pejoratív dolog lett".

Hirado.hu, 2005. április 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr431184911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása