A londoni Checkbridge online biztonsági cég legfrissebb kutatása szerint a brit egyéni felhasználók és kisvállalatok túlnyomó része még nem használ spamszűrőket. A tegnap közzétett felmérés válaszadóinak 57 százaléka védtelen a kéretlen reklámlevelek ellen, és csak ötből négy felhasználónál fut valamilyen vírusvédelem a gépeken.
A kérdőív azt kutatta, hogy a válaszadók szerint kinek a feladata gondoskodni az e-mailforgalom szűréséről. Csupán a felhasználók 17 százaléka gondolja úgy, hogy az övék lenne, a többség, 60 százalék az internetszolgáltatótól várja el, hogy a vírus- és spammentességről gondoskodjon. A megkérdezettek negyede ötvennél is több reklámlevelet kénytelen eltávolítani a postafiókjából naponta, de csak az összes válaszadó fele lenne hajlandó fizetni a spamszűrésért. A kis- és középvállalatok körében végzett felmérés szerint a cégek 61 százaléka felhasználónként havi 2-3 eurós költséget tartana méltányosnak a megfelelő szűrésért.

IT.News.hu, 2005. április 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr471185007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása