Kilencévi szabadságvesztésre ítélt egy amerikai bíróság egy férfit, aki milliószámra küldött szét "spameket", elektronikus szemétreklámot az interneten keresztül.
Jeremy J. az első személy, akit "spam" postázása miatt meszeltek el. A férfi észak-karolinai otthonából naponta mintegy tízmillió e-mailt küldött szét a világhálón. A küldeményekben otthoni munkalehetőségeket és pornográf kiadványokat reklámozott. A bíróság azért találta büntetendőnek a férfi módszerét, mert nem tette lehetővé a címzetteknek, hogy - amennyiben nem érdekli őket az ajánlat - leállítsák további küldemények érkezését a feladótól.
Az ügyészség becslése szerint Jeremy J. a spam révén havi 10-17 ezer megrendelést kapott, amelyek az évek folyamán összesen 24 millió dollár bevételhez juttatták őt - írta a Der Spiegel. A pénzt a férfi házakba, fitnesz központokba és egy étterembe fektette.
Az ítéletet kihirdető bíró a spam-küldés hatalmas társadalmi költségével indokolta a büntetés mértékét, amely ellen a vádlott fellebbezést nyújtott be. Egymillió dollár óvadék kifizetése ellenében J. szabadlábra került, ám a hatóság állandó megfigyelés alatt tartja. A lábára erősített elektronikus bilincs ügyel arra, hogy a vádlott ne hagyhassa el a várost.

Hirado.hu, 2005. április 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr181185086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása